Til toppen
361° DO MORE

AG triatlet og 361˚ ambassadør Linda Helgerud hjelper deg med å finne en løpesko som passer til ditt bruk, enten du foretrekker rolige joggeturer eller trener mot en konkurranse.

361° logo

361˚ er et internasjonalt etablert merke som er på full fart inn i det norske markedet. Skoene brukes av utøvere i hele verden, til maraton og triatlon, korte og lange distanser på asfalt, grus og i terreng.

Hvilken løpesko skal du velge?

Løpeskoene er full av teknologiske komponenter som sikrer høy ytelse, komfort og lang levetid. Det finnes ulike modeller til ulike behov, og kan deles inn i kategoriene nøytral, stabilitet, rask og terreng.

“Når man løper mye er det viktig med variasjon, sier Linda. Derfor er det supert at 361˚ har flere modeller som passer foten min, slik at jeg kan variere skomodell etter hvilke økter jeg har. Dette er med på å forebygger skader.”

Mengdetreningssko°

Generelt tenker jeg komfort på lengre turer, og bruker da gjerne nøytrale mengdetreningsko (Meraki 4 og Kairos).

Speed°

På intervaller og litt kortere raskere turer er jeg mer opptatt av at skoen føles lett og rask (Flame og Feisu 2).

Terreng°

Skal jeg ut i terrenget ønsker jeg en sko som gir god kontakt med underlaget, god demping og godt grep. Til det er 361˚ Taroko mitt førstevalg.

Nøytral

Nøytrale sko passer de aller fleste og er et trygt valg. De har en normal struktur, demping og støtte under foten, og gir god kontakt med underlaget. Fierce og bestselgeren Meraki er to modeller fra 361˚ som klassifiseres som nøytrale. Meraki 4 er 361°s bestselger fordi den fungerer veldig bra med mange løpestiler og ulike hastigheter.

Den har en Light EVA midtsåle-teknologi som gir høy ytelse og myk komfort i en dynamisk nøytral løpeopplevelse. Sammen med en ytelseskonstruert overdel i mesh er denne skoen designet for å løpe lengre og raskere.

Se alle nøytrale sko

“Meraki 4 er min absolutte favoritt som kan brukes til det meste, sier Linda – en allsidig sko til mengdetrening. På langturer gir den god demping, og når jeg løper intervaller føles den lett på foten.”

Meraki 4

Stabilitet

Stabilitetssko har mer struktur og støtte på innsiden av foten enn nøytrale sko. Kairos er en dynamisk løpesko, laget for å få deg til å føle deg raskere. 361˚ Kairos har en såle med full bakkekontakt som gir en naturlig og behagelig løpetur.

Medialposten gir veiledning og stabilitet fra hælen til midtfoten, for de som overpronerer. Denne løpeskoen fungerer veldig bra med mange løpestiler og i forskjellige hastigheter. Den har god demping og komfort.

“Kairos er en stabil sko jeg bruker til rolige turer, både korte og lange. Den sitter like godt på foten som Meraki 4.”

Kairos

Speed

Kan løpesko bidra til raskere fart? Ja, som i andre idretter kan riktig utstyr gi bedre ytelse og resultat. Karbon har blitt en stor hype i markedet – og det med god grunn.

361˚ Flame er en ny, ultralett karbonsko bygget for å jage personlige rekorder og drive deg til å løvpe både raskere og lenger. 361˚ FLAME har en nyutviklet TPU-skumsåle kalt Quikflame, kombinert med en full-lengde karbonfiberplate, Quikbone, som hjelper løpere med å gi assisert fremdrift og energi gjennom hele løpet. Den er svært holdbar, og en av markedets mest konkurransedyktige på pris.

Se alle raske sko

“Flame er en fantastisk konkurransesko, som jeg også bruker til de hardeste intervallene. Dette er en karbonsko jeg fullførte min første ironman med, 42 km løp uten å få verken vondter eller gnagsår underveis, og det etter kun å ha testet skoene på 1 løpetur i forkant, sier Linda.”  

361° FLAME Instagram #frkhelgerud Happy friday med 361° Flame Feisu 2

Rask og ekstremt lett

Feisu betyr rask og brukes av noen av verdens beste triathlon utøvere. 361˚ Fesiu er en sko bygget for raske løp eller intervall treninger, men noen velger å løpe halv og hel maraton i denne også. Alle tekniske detaljer er bygget rundt respons, grep, ventilasjon og vekt reduksjon. Skoen er utstyrt med 361˚ sitt Morphit struktur for optimal passform.

“Feisu er en rask og ekstremt lett sko som sitter godt på foten, og gir god bakkekontakt. En sko jeg bruker på raske, korte turer, og sprint-distanser hvor underlaget er noe variert.”

Terreng

Skal du på en løpetur i terrenget, på sti, fjell og annet variert underlag – anbefaler vi terrengsko. 361˚ Taroko 3 er en terrengløpesko som er vannavstøtende, lett, rask og fleksibel og ble konstruert for løpere som ønsker det beste av asfaltsko på stien.

Taroko 3 har optimert støtdemping for demping og myke overganger, og god bakkekontakt for bedre trekkraft og akselerasjon. MORPHIT-tilpasningssystemet sørger for overlegen støtte og komfort. Tåhetten beskytter og den fleksible yttersålen gir godt grep på både grus og glatte og våte underlag.

Se alle terrengsko

“Taroko 3 er en super terrengsko jeg bruker til løpeturer i kupert terreng, så vel som lange gåturer i skog og fjell. Den gir god kontakt med underlaget, og godt grep når det er viktig.”

Taroko 3 361° ONE DEGREE BEYOND – Se alle løpesko